Actualitat

Dénia exposa la seua experiència en la transformació de l’espai urbà en la jornada formativa ‘Ciutats Amigues de la Infància’

La regidora de Territori i Qualitat urbana de l’Ajuntament de Dénia, Maria Josep Ripoll, va participar ahir dimecres, 17 de gener, en la jornada formativa ‘Ciutats Amigues de la Infància’ celebrada a Sagunt. Ripoll va intervindre en la taula redona “Experiències municipals sobre el dret al joc, ús de l’espai públic i urbanisme amb enfocament d’infància”, moderada per Elena Filella, responsable de Polítiques Locals d’Infància d’UNICEF Comunitat Valenciana, en la qual també van participar el director de l’Àrea d’Esports, Cultura, Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes, Alfonso López, i el regidor de Planificació urbana, Territori i Paisatge de l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, Jorge Pascual Fortes.

 

La regidora de Territori i Qualitat urbana va parlar sobre les polítiques desenvolupades pel govern local “centrades a fer de Dénia una ciutat més agradable i accessible” i, més concretament, va exposar l'experiència de la nostra ciutat en la transformació d'espais, com la plaça de Valgamedios o els parcs infantils, des de la perspectiva dels més menuts. “Com a Ciutat Amiga de la Infància, a Dénia hem tingut en compte les necessitats de la infància en els projectes realitzats, afavorint la seua participació i incorporant, quan ha sigut possible, espais de joc i altres dels seus suggeriments”, va afirmar Ripoll.

 

D’estos projectes, la regidora deniera va destacar davant del públic assistent a la jornada la millora de la plaça de Jaume I, amb la renovació dels parcs infantils d’este espai urbà molt freqüentat pels xiquets i xiquetes de la ciutat i el projecte de pacificar el trànsit en la plaça en el qual s’està treballant actualment.

 

Ripoll també va posar els exemples de la reurbanització de la plaça de Valgamedios i el carrer Major, la conversió en zona de vianants del carrer del Marqués de Campo i la reurbanització de la Glorieta, “tres projectes connectats que ens han permés generar un itinerari per als vianants i segur des de la zona oest de la ciutat fins a arribar al port. S'ha eliminat espai d'estacionament i s'ha substituït per àmplies places”.

 

La regidora de Territori va destacar “l’important paper en la transformació de Dénia” que té el Consell Local d’Infància i Adolescència (CLIA), al qual s’ha consultat per a conéixer les necessitats i el disseny de les àrees de jocs infantils o per a definir camins segurs a l’escola, per citar dos exemples. Enguany, a més, els pressupostos participatius han inclòs una partida de pressupost intergeneracional que es destinarà a les accions escollides entre el CLIA i el Consell del Major.

 

 

Altres notícies

imprimir