Actualitat

Dénia llança una campanya per a promoure l'empadronament de les persones residents

L'Ajuntament de Dénia ha llançat una campanya per a promoure l'empadronament entre la població que residix a la ciutat tot l'any, però no ha regularitzat la seua situació inscrivint-se en el padró municipal. “Tu guanyes drets. Totes i tots guanyem” és el lema de la campanya que ha presentat hui la regidora d'Atenció a la Ciutadania, Marta Gascó, acompanyada per la directora de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), Nela Viciano, i el regidor de Relacions Internacionals, Raúl García de la Reina.

 

La iniciativa té com a objectiu principal que les xifres oficials de població de Dénia (45.622 habitants a data d'1 de gener de 2023, segons el cens de població anual de l'Institut Nacional d'Estadística) es corresponguen amb les reals comptabilitzades en el padró municipal informatitzat i que superen en l'actualitat les 49.100 persones. Si esta xifra oficial de persones empadronades supera les 50.000, Dénia tindria accés a més recursos econòmics de l'Estat i del govern autonòmic i veuria augmentats, per exemple, els seus recursos sanitaris, educatius o de seguretat. Així mateix, oficialitzar el nombre real de persones residents “ens permetria una millor planificació dels servicis de dona l'ajuntament”, ja que s'ajustarien a les necessitats reals de la població, ha comentat Gascó.

 

Accés a bonificacions, ajudes i servicis

 

La campanya també informa la ciutadania dels avantatges d'estar empadronada: poder sol·licitar targeta sanitària; accedir a servicis, bonificacions i ajudes municipals; matricular a les filles i fills en un centre educatiu; sol·licitar i regularitzar permisos de residència i reagrupació familiar són algunes d'elles. També poder votar en eleccions. Un tema en el qual ha incidit la regidora Marta Gascó davant la celebració d'eleccions al parlament europeu el mes vinent de juny.

 

En el cas de les persones estrangeres comunitàries, podran votar en les europees aquelles que tinguen la majoria d'edat el dia de celebració de les eleccions, que estiguen empadronades i que hagen manifestat prèviament la seua intenció de votar. Les persones que residisquen a Dénia i encara no hagen formalitzat estos tràmits, poden fer-ho fins al 30 de gener de 2024, en l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Dénia.

 

Com empadronar-se?

 

L'empadronament es pot realitzar presencialment en l'OAC, demanant cita prèvia al telèfon 96 575 95 55, al correu oac@ayto-denia.es o a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Dénia (oac.denia.es).

 

També es pot optar per fer-ho telemàticament en la seu electrònica, a través de l’enllaç següent OAC Dénia. Oficina Virtual Ajuntament de Dénia - Tràmits - Altes i Canvis de Domicili en el Padró d'Habitants (denia.es)

 

Confirmar o renovar

 

Marta Gascó ha fet un últim recordatori dirigit a les persones estrangeres que residixen a Dénia, i que suposen el 31,5% de la població total registrada.

 

Les persones estrangeres comunitàries o amb targeta de residència de llarga duració han de confirmar la seua residència cada 5 anys i aquelles que siguen estrangeres no comunitàries sense targeta de residència de llarga duració han de renovar la seua inscripció padronal cada 2 anys per a no ser donades de baixa. Estos tràmits es realitzaran en l'OAC.

Altres notícies

imprimir