Actualitat

Signatura de conveni de col·laboració amb la Fundació Chirbes per a la celebració del Dénia Festival de les Humanitats

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la presidenta de la Fundació Rafael Chirbes, María José Micó, signen el conveni de col·laboració
Públic assistent a l'acte de signatura del conveni

La presidenta de la Fundació Rafael Chirbes, María José Micó, i l'alcalde de Dénia i president de la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana, Vicent Grimalt, han signat hui el conveni per a la col·laboració entre fundacions en el Festival de les Humanitats, que se celebra a Dénia del 27 al 29 d'octubre. 

La fundació en honor a l'escriptor valencià s'implicarà en les activitats culturals paral·leles de l'anomenat “Festival off”. Com a complement a les conferències del Festival de les Humaniats, s'oferirà al públic general una sèrie d'activitats culturals que aniran des de la música al carrer o les exhibicions de dansa a exposicions d'art i xarrades.

El 25 d'octubre és el dia reservat per a homenatjar la figura de l'escriptor. L'activitat se centrarà en la jornada literària “Territori Chirbes: vida i literatura dels Diaris de Rafael Chirbes”. Emplaçades a la Biblioteca Pública Municipal de Dénia, a partir de les 17 hores se celebraran tres conferències entorn de la figura de l'autor. La primera, “Territori Chirbes: Claus de la seua escriptura”, serà a càrrec del professor de Literatura Espanyola en la Universitat de Lleó (ULe), Jacobo Llamas Martínez. En segon lloc, la investigadora d'Estudis Literaris en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) impartirà una conferència sobre l'entorn valencià que va inspirar a Chirbes amb el nom “(Re)escriure el territori. La costa valenciana com a palimpsest en la narrativa de Rafael Chirbes”. Per a finalitzar, el professor de Literatura Espanyola de la Universitat de València (UV) Javier Lluc-Prats parlarà de la literatura més personal de l'autor en la conferència “Escriptura del jo en temps de conflictes: vida i literatura en els Diarios de Rafael Chirbes”.

La presidenta de la fundació i neboda de Chirbes, María José Micó, ha destacat la importància d'homenatjar a “un dels millors escriptors valencians del segle XX”. Per part seua, l'alcalde ha ressenyat “la satisfacció de poder anunciar la signatura d'un conveni amb la fundació perquè participen en la programació”.

El “Festival off” es completarà, durant la setmana del 24 al 29 d'octubre amb les converses entre Javier López Alós (doctor en Filosofia) i Vicent Botella (analista de dades i acadèmic) en la xarrada “Diàlegs de proximitat. Humanitats i ciències davant un món en canvi” (dilluns 24, a les 19 hores, a la Biblioteca Pública Municipal de Dénia); la inauguració de l'exposició “Autoretrat” d'Amparo Sard (dimecres 26, a les 19 hores, en el Centre d’Art l’*Estació) presentada enguany en el festival d'art ARC de Madrid i que introdueix el sentit del tacte en l'experiència de l'espectador gràcies a la tecnologia 3D. A més, s'ha projectat l'actuació d'alumnes del Conservatori Tenor Cortis i de l'Agrupació Artístic Musical de Dénia (28 i 29 de les 17 a les 20.30 hores (el 29 també d'11 a 13 hores) al Carrer Marqués de Camp). Mentre que l'Escola Marina Lindy Hop farà un taller i una exhibició en la plaça del Consell el dissabte de 29, de 19 a 21 hores.
 

Altres notícies

imprimir