Actualitat

L'Ajuntament de Dénia llança el repte #MoveTogether per a potenciar els desplaçaments amb cotxe compartit

Cartell del desafiament #MoveTogether

Sota l'etiqueta #MoveTogether, l'aplicació mòbil espanyola Hoop Carpool al costat de l'Ajuntament de Dénia presenten una iniciativa per a incentivar que la ciutadania compartisca vehicle. Com es feia amb la iniciativa #DéniaComparteCoche, el consistori pretén conscienciar sobre la importància de reduir les emissions contaminants en els desplaçaments amb cotxe. Al que enguany se suma l'objectiu d'abaratir la factura energètica dels ciutadans davant la pujada del preu del carburant. 

El desafiament començarà el dilluns 3 d'octubre i finalitzarà el diumenge 18 de desembre. El carpooling, la iniciativa perquè les persones compartisquen cotxe en els seus desplaçaments quotidians que es va llançar per primera vegada l'any passat, és, en opinió del regidor de Sanitat, Javier Scotto, “tot avantatges: menys trànsit, més aparcament, menys costos, més salut, menys CO2, i més sostenibilitat per a una Dénia que conviu”. El gran objectiu del desafiament és estalviar a l'atmosfera 400 quilograms d'emissions de CO2 en el període de tres mesos en què el repte estiga actiu. Una meta que es pretén aconseguir amb els usuaris ja registrats i les 66 noves incorporacions que s'esperen. 

Com a incentiu hi haurà premis individuals per al conductor i el passatger que més viatges realitzen. Cadascun rebrà com a obsequi un viatge per a dues persones valorat en 100 euros amb una nit d'hotel pagada. Aquests obsequis es donaran en una cerimònia de clausura el diumenge 18 de desembre en la qual s'oferirà un desdejuni a tots els participants. 

A més, l'Ajuntament de Dénia concedirà xecs per valor de deu euros en gasolina per cada deu viatges realitzats als conductors. Sent la quantitat màxima mensual que es pot obtindre de 20 euros. De la mateixa forma, per a acréixer l'atractiu per aquest sistema entre els passatgers, aquests no pagaran comissions en els seus desplaçaments. Cal tindre en compte que per a optar a aquests obsequis i beneficis és necessari que els trajectes tinguen origen o destinació a la ciutat de Dénia. També serà imprescindible introduir en l'aplicació el codi de la campanya: #DÉNIA-21SA.

L'anterior edició es van produir 911 viatges. 69 ciutadans van gaudir del viatge, la qual cosa va suposar un estalvi a la atmosfera de 2’35 tones d'emissions de CO2. La iniciativa es va traduir en l'alliberament de 456 places d'aparcament.

La iniciativa entra dins de l'agenda d'Objectius Sostenibles; unes metes que s'han defensat en la Setmana Internacional de la Mobilitat Sostenible i des de les quals s'idea aquesta iniciativa. A més de reduir la despesa mensual en transport per desplaçament, l'acció pretén la reducció d'emissions de carboni a l'atmosfera. L'objectiu és que l'aire de la ciutat siga més sa, complint així amb els objectius internacionals de Desenvolupament Sostenible.

Com utilitzar l'app?
Utilitzar el sistema és senzill:

El primer pas és registrar-se en la plataforma Hoop Carpool . Quan es tinga l'usuari, es pot introduir el codi #DÉNIA-21SA en el perfil per a poder optar als premis que ofereix el consistori.

Cal indicar les rutines de desplaçament i si s'utilitza l'aplicació com a conductor o viatger. En aquest punt, els conductors publiquen els seus viatges amb el preu i els viatgers seleccionen els viatges que més els convinguen.
 

Altres notícies

imprimir