Actualitat

El Ple de l'Ajuntament de Dénia aprova sol·licitar a Conselleria que es ratifique en l'anul·lació del Pla General de 1972

Després de la suspensió definitiva de les Normes Urbanístiques Transitòries per sentència del Tribunal Suprem

El Ple de l'Ajuntament de Dénia ha aprovat hui per majoria (amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís i Ciudadanos i en contra del Partit Popular i Gent de Dénia) proposar al Consell de la Generalitat Valenciana que es manifeste sobre la vigència de l'acord de suspensió del Pla General d'Ordenació Urbana de 1972 i els seus plans de desenvolupament (Pla Parcial Poligono Industrial 1973, Pla Parcial Casc Urbà i Zona d'Influència 1976, Pla Parcial Monte Montgó 1976), així com el Pla de Reforma Interior i Extensió de les zones Nord i Sud de Dénia de 1966.

El Règim Urbanístic Transitori aprovat per Decret del Consell l'any 2013 va ser anul·lat per sentència del Tribunal Suprem el juny de 2017. Després d'aquesta anul·lació es va dictar acord del Ple municipal en què es sol·licitava suspendre la vigència del Pla General de 1972 i que s'iniciés el procediment per a l'aprovació d'unes normes urbanístiques transitòries; el resultat d'aquest tràmit va ser, efectivament, un acord del Consell de suspensió de la vigència del Pla General de 1972 i l'inici del procediment que va donar lloc a les Normes Urbanístiques Transitòries (NUT) de 2019, aprovades unilateralment per Conselleria, l'anul·lació de les quals per sentència del TSJ ha quedat ara ratificada pel Suprem.

Davant d'aquesta situació, i l'avançat estat de tramitació del nou Pla General Estructural (PGE) de Dénia, l'ajuntament sol·licitarà al Consell de la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, que es manifeste sobre la vigència d'aquell acord de suspensió del pla del 72.

Pel que fa al document que regirà la concessió de llicències mentre arriba l'aprovació definitiva del PGE, actualment en fase de contestació de les al·legacions presentades a la versió final, la regidora de Territori, M. Josep Ripoll, ha explicat que el mateix manual que es va utilitzar en el seu dia, després de la suspensió inicial del planejament del 72, s'actualitzarà ara per a treballar durant aquest impàs.

Ripoll a més ha insistit que “no és la primera vegada que es suspén aquest Pla General i és precisament perquè tampoc és legal, no s'adapta a la realitat física de la ciutat ni a la legalitat, ja que és anterior a tota la legislació urbanística que ha vingut després. Seria kafkià tindre aquest pla en vigència i per això els tècnics ens recomanen fer aquesta petició al Consell”.

"L'única solució que tenim ara és fer els deures i abordar l'aprovació d'un pla general, que és el que estem fent", ha assenyalat la regidora.

Altres notícies

imprimir