Actualitat

Ajuntament, policia i oci nocturn col·laboren en un protocol contra les agressions sexistes

Des de les Regidories de Protecció Ciutada i Igualtat i Diversitat s'ha impulsat una sèrie de trobades amb el sector de l'oci nocturn i els cossos de seguretat per a afavorir la coordinació i el treball conjunt en la lluita contra les agressions sexistes, tema que malauradament s'ha posat especialment d'actualitat en les darreres setmanes arran les notícies sobre els suposats intents de submissió química mitjançant punxades.

El regidor Javier Scotto ha explicat que durant el mes de juliol s'han mantingut dos reunions "informatives i formatives" amb les principals empreses d'oci nocturn, AEHTMA, CEDMA i empreses de taxi.

"Hem explicat a tots els agents implicats en l'oci nocturn el protocol d'actuació compartit pels cossos de seguretat i un decàleg de prevenció i assitència a les víctimes" que AEHTMA i CEDMA han fet arribar a tots els establiments, a més de col·laborar-hi en la redacció.

A més, Scotto ha destacat que les empreses d'oci nocturn han reforçat mesures de prevenció com l'increment dels recursos de seguretat i de càmeres de vigilància, una millora de la il·luminació en corredors i zones de risc de l'interior dels locals, el registre aleatori de la clientela i la formació específica del personal.

L'objectiu és que "qualsevol dona, en cas d'assetjament, puga adreçar-se al personal de l'oci nocturn, format i preparat per a prevenir, assistir i informar, així com als cossos de seguretat".

"Tot els agents implicats hem assumit la nostra responsabilitat. Però demane també que la ciutadania n'assumisca la seua per a no generar alarma", ha finalitzat el regidor, en referència a les xifres que la delegada del Govern, Pilar Bernabé, de visita ahir a Dénia, va facilitar i que apunten que no hi ha confirmacions que els casos recents de denúncies per 'punxades' hagen comportat inoculacions de substàncies.

Altres notícies

imprimir