Actualitat

Dénia i Llíria uneixen música i gastronomia en un esdeveniment conjunt que se celebra el 12 de febrer

El xef del restaurant El Tresmall, Jordi Andrés
Les dues Ciutats Creatives de la UNESCO organitzen un concert-show cooking amb la gamba roja de Dénia com a eix temàtic per a participar en el III Festival d'Art & Gastronomia de la província de València FestIN

Les Ciutats Creatives de la UNESCO Llíria i Dénia participaran en la tercera edició del Festival d'Art & Gastronomia de la província de València FestIN oferint un innovador esdeveniment que reunirà música i gastronomia.

Un ensemble de vent i percussió del Conservatori de Música de Llíria interpretarà la banda sonora de la 'Gamba Roja de Dénia', dels compositors Javier Pinto i José Pastor. I tot, mentre el xef Jordi Andrés, del restaurant El Tresmall de Dénia, elabora un plat amb la gamba roja com a principal ingredient perquè puga ser degustat en directe.

L'activitat, organitzada per Turisme Llíria, se celebrarà el pròxim 12 de febrer, des de les 12 hores, en el conservatori de la localitat lliriana. Les entrades per a assistir es poden adquirir en l'App i web municipal de l'Ajuntament de Llíria al preu de 12 euros.

“Llíria, Ciutat Creativa de la Música, i Dénia, de la Gastronomia, ens hem unit amb aquest concert i show cooking en directe, que representa una explosió de sentits des del Camp de Túria fins a la Marina Alta”, ha explicat l'edil de Turisme de Llíria, Paco García. “Es tracta d'oferir una experiència diferent de través de la cultura i la gastronomia, que simbolitzen els grans valors d'aquests dos municipis”, ha afegit.

L'alcalde de Dénia i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, ha destacat que “aquesta primera experiència conjunta establirà les bases per a futures col·laboracions entre les Ciutats Creatives espanyoles, igual que fem ja en el pla internacional. El desenvolupament d'accions conjuntes és, de fet, una de les bases que sustenta el projecte de Ciutats Creatives de la UNESCO”, ha conclòs.

Llíria és una de les seus de FestIN 2023, que se suma a la principal, València, al costat de les localitats de Riba-roja de Túria i Gandia. Aquest festival és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València, a través de la Fundació Visit València, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat de Turisme de la Diputació de València. Es desenvoluparà del 3 al 12 de febrer en diferents espais que combinaran art i gastronomia.

Altres notícies

imprimir