Actualitat

El Consell de participació veïnal aborda temes d’habitatge, infraestructures, platges i neteja urbana en la primera reunió de l’any

El Consell de participació veïnal ha celebrat la primera reunió de l’any en l’Espai de Participació de Les Portelles, amb assistència de representants de les associacions e Baix la Mar, Bassetes, Deveses, Montgó i Platges nord.

A petició de la Federació d’Associacions de Veïns, el regidor d’Habitatge, Óscar Mengual, va donar compte de les polítiques relacionades amb l’habitatge posant el focus sobre les ajudes al lloguer per a joves. L’associació de veïns del Montgó es va interessar pels habitatges socials i la manera de millorar el coneixement sobre ajudes, per la qual cosa va proposar que s’hi informara en les reunions mensuals de les regidories de barri.

A continuació, els assistents van preguntar sobre les notícies referides a actuacions en el port i si aquestes podien afectar a la dinàmica de les platges. L’alcalde, Vicent Grimalt, va informar que les obres van a fer-se en l’interior del port i estan referides a la millora de la seguretat, enllumenat i rotonda; per la qual cosa no afectaran negativament a la regressió de les platges.

Des de Federació i l’associació de Deveses es va demanar una reunió informativa amb tots els grups polítics per tal d’expressar la seua visió de l’actual situació del veïnat i les accions previstes per la plataforma d’afectats per la Llei de Costes. L’alcalde es va fer ressò de la petició i va assegurar que l’ajuntament s’encarregarà d’organitzar-la.

Els representants de Bassetes van expressar les seues queixes sobre l’abalisament de les platges, la neteja de sèquies i les deficiències dels contenidors de fem. El regidor de Platges, Pepe Doménech, va indicar que anava a fer-se un nou contracte d’abalisament i va aprofitar per a informar sobre nous equipaments que van a instal·lar-se.

Sobre energies netes, es va anunciar que actualment s’està estudiant la possibilitat de constituir comunitats energètiques d’energia solar en edificis municipals.

Baix la Mar va demanar mesures de seguretat d’una casa en estat de ruïna al carrer de Bitibau, a la qual cosa es va respondre que es derrocarà pròximament.

L’associació de Deveses va exposar demandes sobre instal·lació de marquesines a les Marines, la situació del clavegueram i el seguiment de l’estat d’execució de la regeneració de les platges.

Platges nord, per la seua banda, va reivindicar accions per acabar d’urbanitzar la platja de Santa Ana, la qual no disposa de clavegueram i els carrers necessiten asfaltat.

L’associació de veïns del Montgó va reprendre la qüestió sobre les solucions per a la urbanització La Siesta que, precisament, va ser desocupada la setmana passada.  

Altres notícies

imprimir