Actualitat

Dénia celebra el Dia del Llibre amb diverses activitats

Este marte 23 d'abril se celebra a nivell internacional el Dia del Llibre. L'elecció d'esta data per a celebrar el Dia del Llibre va ser proposada per la Unesco en 1995, i des de llavors s'ha convertit en una jornada per a fomentar la lectura i l'intercanvi de llibres per tot el món.

Amb este motiu, Dénia celebra la festivitat amb diverses activitats per a totes les edats per tota la ciutat. En el Mercat Municipal, la Regidoria de Mercats ha organitzat, en col·laboració amb l'Associació de Mestresses de casa, una activitat per a donar-li una segona vida als llibres. Gràcies a la cessió de llibres per part de l'associació, que estaran exposats en el centre del mercat, qualsevol persona pot acostar-se al Mercat municipal fins al pròxim 27 d'abril i agafar un llibre. Amb esta iniciativa, se celebra l'efemèride, es dinamitzen les compres, i es dona una segona oportunitat a llibres ja usats.

La regidora del Mercat, María José García, ha volgut agrair la iniciativa impulsada per l'Associació de Mestresses de casa i anima a la ciutadania a acostar-se al mercat, on "a més del millor producte local i de proximitat es poden emportar un bon regal".

D'altra banda, la Regidoria del Major ha organitzat per a celebrar el Dia del Llibre l'activitat "Els contes dels iaios", una activitat consistent en què les persones majors que així ho desitjaren, pogueren acudir durant el matí de hui a llegir llibres a l'alumnat dels col·legis de la ciutat.

Així mateix, pel Dia del Llibre s'ha obert un nou espai dedicat als llibres. A la sala polivalent de la planta baixa del Centre Social, s'ha instal·lat una prestatgeria per a posar en marxa un 'banc de llibres', un sistema d'intercanvi, reposició i de reutilització de llibres per a benefici de les persones majors.

Pel que respecta a la Regidoria de Joventut, un grup de joves del JOOP (Jove Oportunitat) ha dissenyat i organitzat la jornada per a motivar i orientar a joves d'entre 16 i 21 anys. Amb motiu del Dia del Llibre, els joves han visitat la residència Santa LLÚCIA, on han regalat flors als usuaris i han llegit les frases que portava escrita cada flor.

Finalment, la Biblioteca municipal ha organitzat una setmana plena de múltiples activitats. Durant el dia s'ha organitzat, a més d'unes exposicions sobre la importància dels llibres, el taller infantil "Laboratori de contes sobre igualtat", dirigit a xiquetes i xiquets a partir de 3 anys, l'aforament dels quals està ja complet. Esta vesprada a les 20.00 hores tindrà lloc la presentació del llibre “Assegut a la dreta del pare”, del periodista i escriptor Jovi Lozano, amb el qual ha guanyat per segona vegada el premi Isabel de Villena de narrativa en valencià 2023, dins dels XLI Premis Literaris “Ciutat de València”.

La Biblioteca organitzarà al llarg de la setmana altres activitats per a celebrar el Dia del Llibre. El contacontes “Taller d'emocions a través dels contes”, per Antonella Suárez per a públic familiar, tindrà lloc el 25 d'abril, a les 17.30 hores, en l'Agència de Lectura Enric Valor, de Jesús Pobre, i el 26 d'abril, a les 17.30 hores, en l'Agència de Lectura Josep Ivars, de La Xara. Finalment, el dia 26 d'abril s'ha organitzat, a les 19.30 hores, a la Biblioteca municipal, el contacontes “D'amor i de mort”, amb Eugenia Manzanera, dirigit a un públic adult i el 27 d'abril, a les 12.00 hores, també a la Biblioteca, el contacontes “Hi havia una vegada, ni dos, ni tres”, amb Eugenia Manzanera, per a públic familiar.

Altres notícies

imprimir