Actualitat

Els participants de la jornada de neteja de la costa ‘Per una mar neta’ arrepleguen 661 quilograms de residus

Vora 300 persones voluntàries van participar ahir diumenge en la jornada de neteja “Per una mar neta”, disposades a millorar l’entorn marí de la costa de Dénia. Els participants van col·laborar arreplegant residus a peu, navegant i també bussejant.

 La zona terrestre coberta pels equips de neteja abastava des de la zona més al nord de la platja de les Bassetes fins a la Punta del Raset; la costa de la Reserva Marina, des de la Marineta Cassiana fins la platja de les Arenetes; i l’escullera sud del port de Dénia.

 Gràcies a la informació proporcionada per Javier Reyes, que el dia anterior, nadant entre els restaurants Mena i Ca Nano, va trobar un motor fora borda de grans dimensions en el fons marí, es va muntar un grup de voluntaris per a extraure i eliminar eixe element contaminant de les aigües de la Reserva Marina del cap de Sant Antoni.

Curiós va resultar també el material arreplegat que prové del ferri Pinar del Rio (una bita de grans dimensions, passamans, etc.).  Un dels punts on més residus es van arreplegar ahir és, sens dubte, l’escullera sud.

Els bussejadors, uns de Dénia i uns altres vinguts de diferents punts de la Comunitat Valenciana, van netejar l’àrea compresa entre el port de Dénia i la Cova Tallà. El residu resultant va ser inferior a altres edicions, ja que hi havia poca visibilitat per la mar de fondo del dia d’abans. A més, cal dir que cada vegada hi ha més usuaris d’embarcacions que estan conscienciats en la preservació del medi marí, per la qual cosa el nombre de residus és, afortunadament, menor.

 En total, durant la jornada de neteja d’ahir es van arreplegar 661 quilograms de residus, classificats de la manera següent:

 Metall: 305kg

 Plàstic: 186kg

 Vidre: 98kg

 Orgànic: 72kg

 Puntes de cigarret: alguns milers

 

 

 

 

 

Altres notícies

imprimir