Actualitat

La Regidoria de Protecció Ciutadana llança una bateria de mesures per a afrontar els canvis de trànsit, mobilitat i ocupació dels espais públics durant l'estiu

El regidor de Protecció Ciutadana, Javier Scotto, ha presentat les mesures posades en marxa pel seu departament per a encarar els canvis en matèria de trànsit, mobilitat i ocupació dels llocs públics que comporta la temporada estival.

En matèria de mobilitat, Scotto ha destacat la posada en marxa de la campanya Rodateràpia per a fomentar l'ús de la bicicleta en els desplaçaments. La campanya compta amb la seua pròpia pàgina web, www.rodaterapia.es, en la qual, a més dels nombrosos beneficis que aquesta teràpia de pedalar proporciona al nostre cos, ment i entorn, trobarem informació detallada sobre la ubicació de les 552 places de la xarxa d’aparcabicis de la ciutat. Aquests punts s'han georeferenciat perquè siguen fàcilment localitzables amb Google Maps.

La campanya inclou també consells específics per a la temporada d'estiu, recomanant l'ús de la bicicleta com a alternativa als embossaments i l'estrés que provoca la conducció de vehicles en eixes condicions. En la pàgina de Rodateràpia podrem llegir també alguns consells bàsics sobre la seguretat i normes en la conducció de la bicicleta per la nostra ciutat. Finalment, es destina un apartat a informar sobre el sistema de Biciregistre, que facilita la recuperació de les bicicletes robades o perdudes.

Aquesta campanya se suma a les actuacions que des de fa any i mig ha dut a terme el departament per a fomentar la mobilitat amb bicicleta i que van començar amb el desmantellament de l'antic sistema Denibici, en desús i obsolet, i van seguir amb la creació d'una xarxa d’aparcabicis model estàndard, que garanteixen major seguretat, i la reactivació del sistema de biciregistre. Ara, després de la posada en marxa de la campanya de conscienciació Rodateràpia, queda un últim objectiu pendent: la creació d'un pla director de mobilitat de bicicleta.

2.500 places d'aparcament públic

La regidoria ha disposat altres dues mesures per a afavorir la mobilitat a Dénia durant els mesos de major afluència de visitants. D'una banda, recorda Scotto, el nucli urbà està envoltat per un cinturó d'aparcaments públics que no disten més de 15 minuts a peu del centre, amb una oferta de 2.500 places gratuïtes.

Per a difondre la ubicació d'aquests pàrquings, així com informació relativa a l'estat del trànsit o talls per obres o esdeveniments, es rellançarà la campanya ‘Mou-te per Dénia’ en xarxes socials i a través de 18 mupis distribuïts per tota la ciutat.

Línia d'autobús del Montgó

Una altra mesura de descongestió del trànsit és la posada en marxa de noves línies de transport públic que donen servei a zones populoses de la ciutat. És el cas de la línia d'autobús que cobreix l'àrea del Montgó, que estarà operativa des del dilluns 8 de juliol fins al pròxim 31 d'agost.

L’Ajuntament de Dénia invertirà 17.545 euros en l'habilitació d'aquest servei, que es prestarà de dilluns a diumenge, amb quatre eixides en horari de matí i altres quatre de vesprada. El preu del bitllet és d'1 euro.

Senyalització en la cova Tallada

Respecte a l'ús d'espais naturals, el regidor ha informat que, de nou, enguany s'ha delimitat la zona per a la navegació de caiacs, especialment a la platja de les Rotes, establint també un horari per a la pràctica d'aquesta activitat.

Així mateix, dilluns vinent es procedirà a instal·lar senyalització d'accés a la cova Tallada, segons es va acordar amb la direcció del Parc Natural del Montgó, informant sobre les restriccions d'accés a la zona. “Esperem que aquesta informació prèvia dissuadisca de l'accés a vehicles sense permís”, ha manifestat el regidor.

Reforç policial

En matèria de seguretat, el comissari en cap de la Policia Local de Dénia, José Martínez Espasa, ha comentat que des del 15 de juny fins al 31 d'agost s'incrementen els reforços de la plantilla, integrada per 90 policies.

A l'estiu, es reforça la presència policial sobretot a les nits, per a evitar el botelló i les conductes incíviques, els caps de setmana i durant les festes. També es posarà l'accent principalment en el control del trànsit i la vigilància a les platges i en el mar. Aquesta mateixa setmana s'ha posat en marxa el servei de vigilància marítima que s'estendrà fins a setembre i inclou la vigilància en la reserva marina i en les zones d'abalisament de la costa.

La policia també rellançarà Dénia Cares, una de les seues campanyes de prevenció més reeixides, que difon entre la població consells sobre diferents aspectes com l'oci nocturn, l'ús de les platges, la prevenció de robatoris o el consum d'alcohol, convertint-se en una eina molt útil per a veïns i visitants.

Finalment, durant l'estiu, la regidoria reforça el control de l'ocupació de via pública per a garantir que es compleix la normativa sobre aquest tema.

En definitiva, ha conclòs Javier Scotto, es tracta d'un conjunt de mesures específiques “per a una major governança de la ciutat, una responsabilitat que no és sol de l'ajuntament i de la Policia Local, sinó també de la ciutadania, residents i visitants, i del sector hostaler i d'oci, que ha de complir amb les normes d'ocupació de via pública, acústica i horaris”.
 

Altres notícies

imprimir